Esküvő DJ? Mit kérdezz tőlük?

2019-10-01 Megjegyzés

Hogyan válaszd ki a legjobb esküvő DJ-t?

Mit kérdezz az esküvő szolgáltatóidtól sorozatunk első részéből már megtudhattad, melyek azok a legfontosabb kérdések, amiket fel kell tenned egy fotósnak, mielőtt megbíznád a nagy napotok megörökítésével. Sorozatunk második része a megfelelő esküvő DJ kiválasztásában lesz segítségedre.

Ugye Te is azt szeretnéd, hogy minden vendéged még hosszú hetekig emlegesse, mennyire jót bulizott az esküvődön? Most megmutatjuk, hogyan válaszd ki ehhez a tökéletes esküvő DJ-t. Íme, a mindent eldöntő kérdések!

Ha felteszed ezeket a kérdéseket, a válaszokból megtudhatod, hogy az általad kiszemelt DJ mennyire tapasztalt, mekkora rutinja van a szórakoztatásban, és mennyire tud alkalmazkodni különböző stílusú eseményekhez.

Természetesen jó, ha a DJ-teknek nagy tapasztalata van az esküvők területén, de ha más típusú bulik is szerepelnek a referenciái között, akkor még inkább gyakorlott abban, hogy különböző habitusú vendégeket is szórakoztasson. Így nagyobb eséllyel garantálja majd a jó hangulatot a ti nagy napotokon is.

Mindenképpen olyan DJ-t keress, aki a zenei listát a Ti stílusotoknak és ízléseteknek megfelelően állítja össze. Azzal a DJ-vel, aki meghallgatja és figyelembe veszi az ötleteidet, biztosan szívesen együtt dolgozol majd. Ha nyitottan áll hozzátok, és örömmel fogadja a javaslataitokat a zenei listára, az már egy nagyon jó jel. Mindezt ugyanis csak egy olyan szolgáltatóval tudod kivitelezni, aki kellőképpen rugalmas, és képes a jegyespár igényeit előtérbe helyezni.

Számtalan trükk van, amivel egy jó DJ képes a násznépet tánctérre csalogatni. Kérdezd meg a DJ-det Te is, ő hogyan éri el, hogy a vendégeid táncra perdüljenek.

Kérd meg, hogy küldjön neked referenciákat. A hanganyagok, vagy videók alapján Te is láthatod, hogyan kommunikál a vendégekkel. Persze egy személyes találkozásból nagyon sok minden kiderül, de ha munka közben tudod megnézni, vagy meghallgatni a DJ-t, az mindent eldönthet. Így megbizonyosodhatsz, hogy tud olvasni a vendégek reakcióiból, fel tudja építeni az estés, és meg tudja teremteni a hangulatot.

Előfordulhat, hogy a vendégeid egy-egy zenei kívánsága pont ellentétes azzal, amit Te elképzeltél. Egy gyakorlott DJ pontosan tudja, hogyan teremtsen egyensúlyt a pár stílusa és elképzelései, illetve a vendégek kérései között.

Attól függően, hogy mit beszéltek meg a DJ megmondhatja az érdeklődő vendégeknek, hogy alapvetően a veletek egyeztetett zenei listához kell tartsa magát, de mindent megtesz, hogy beleférjenek az extra kérések is.

Egy profi DJ pontosan tudja, hogy kell kezelnie a hangtechnikát ahhoz, hogy a mikrofonba minden szó tökéletesen érthető legyen, a zene ne legyen se túl hangos, se túl halk, hogy egyes vendégek beszélgetni is tudjanak az asztaloknál, míg mások éppen hatalmasat buliznak a táncparketten.

A csereeszközök ugyancsak fontosak, egy profi DJ biztosan fel lesz készülve arra az esetre, ha bármelyik eszköze felmondaná a szolgálatot. Erről mindenképpen érdeklődj előre.

Minden helyszín akusztikája eltérő, és nagyban meghatározza, hogyan szólal majd meg ott a zene. Éppen ezért érdemes helyszínbejárásra invitálnod a neked legszimpatikusabb DJ-t, ha még nem dolgozott a Ti esküvőtök helyszínén korábba. Így lehetősége lesz pontosan felmérni, hogy a hely akusztikája milyen hangtechnikát követel meg, illetve, hogy milyen fénytechnika illik legjobban a teremberendezéshez és tervezett dekorhoz.

A helyszínbejárás azért is hasznos, mert a DJ így megismerkedhet a helyszínetek rendezvényszervezőjével, akitől fontos információkat tudhat meg a helyszín adottságairól, illetve korábbi ottani esküvők tapasztalatairól. Ezek mind segítik őt abban, hogy tökéletes bulit szervezzen nektek.

Egyes DJ-k olyan csomagokat is felajánlanak, amik tartalmaznak extra fény és videotechnikát. A különleges megvilágításokon kívül gyakran kérik a jegyespárok, hogy videó vetítésre is legyen lehetőség, ez ugyanis nagyon egyedivé teheti a megjelenést. Képzeld csak el, ahogy az első táncotok, vagy a tortavágás közben a közös emlékeiteket idéző fotókat vetítik mögétek. Nézd meg az esküvő DJ aktuális ajánlatait itt

Ha egy esküvői DJ írásos szerződést köt veletetek, az egy nagyon fontos jele annak, hogy valóban megbízható, és profi szolgáltatóval van-e dolgod.

Ezen kívül az írásos szerződés a DJ kötelezettségeit is világosan tisztázza, illetve azokat a technikai igényeit is rögzíti, aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy a bulitokat sikerre tudja vinni.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Keresd fel az esküvő DJ-inket!

Szólj hozzá