Esküvő DJ? Mit kérdezz tőlük?

2019-10-01 Megjegyzés

Hogyan válaszd ki a legjobb esküvő DJ-t?

Mit kérdezz az esküvő szolgáltatóidtól sorozatunk első részéből már megtudhattad, melyek azok a legfontosabb kérdések, amiket fel kell tenned egy fotósnak, mielőtt megbíznád a nagy napotok megörökítésével. Sorozatunk második része a megfelelő esküvő DJ kiválasztásában lesz segítségedre.

Ugye Te is azt szeretnéd, hogy minden vendéged még hosszú hetekig emlegesse, mennyire jót bulizott az esküvődön? Most megmutatjuk, hogyan válaszd ki ehhez a tökéletes esküvő DJ-t. Íme, a mindent eldöntő kérdések!

  • Az esküvő DJ-zés a főállásod? Főleg esküvőkön játszol? Esüvői ügyfeleken kívül még milyen bulikban, vagy céges rendezvényeken zenéltél?

Ha felteszed ezeket a kérdéseket, a válaszokból megtudhatod, hogy az általad kiszemelt DJ mennyire tapasztalt, mekkora rutinja van a szórakoztatásban, és mennyire tud alkalmazkodni különböző stílusú eseményekhez.

Természetesen jó, ha a DJ-teknek nagy tapasztalata van az esküvők területén, de ha más típusú bulik is szerepelnek a referenciái között, akkor még inkább gyakorlott abban, hogy különböző habitusú vendégeket is szórakoztasson. Így nagyobb eséllyel garantálja majd a jó hangulatot a ti nagy napotokon is.

  • Hogyan készíted el a lejátszási listát az esküvőnkre? Adhatunk le listát a dalokból, amiket mindenképpen szeretnénk hallani, és amiket biztosan nem? Te javasolsz nekünk zenéket?

Mindenképpen olyan DJ-t keress, aki a zenei listát a Ti stílusotoknak és ízléseteknek megfelelően állítja össze. Azzal a DJ-vel, aki meghallgatja és figyelembe veszi az ötleteidet, biztosan szívesen együtt dolgozol majd. Ha nyitottan áll hozzátok, és örömmel fogadja a javaslataitokat a zenei listára, az már egy nagyon jó jel. Mindezt ugyanis csak egy olyan szolgáltatóval tudod kivitelezni, aki kellőképpen rugalmas, és képes a jegyespár igényeit előtérbe helyezni.

  • Hogyan éred el, hogy a násznép buli hangulatba kerüljön? Tudsz mutatni referenciákat?

Számtalan trükk van, amivel egy jó DJ képes a násznépet tánctérre csalogatni. Kérdezd meg a DJ-det Te is, ő hogyan éri el, hogy a vendégeid táncra perdüljenek.

Kérd meg, hogy küldjön neked referenciákat. A hanganyagok, vagy videók alapján Te is láthatod, hogyan kommunikál a vendégekkel. Persze egy személyes találkozásból nagyon sok minden kiderül, de ha munka közben tudod megnézni, vagy meghallgatni a DJ-t, az mindent eldönthet. Így megbizonyosodhatsz, hogy tud olvasni a vendégek reakcióiból, fel tudja építeni az estés, és meg tudja teremteni a hangulatot.

  • Hogyan kezeled a vendégek kéréseit az esküvő napján?

Előfordulhat, hogy a vendégeid egy-egy zenei kívánsága pont ellentétes azzal, amit Te elképzeltél. Egy gyakorlott DJ pontosan tudja, hogyan teremtsen egyensúlyt a pár stílusa és elképzelései, illetve a vendégek kérései között.

Attól függően, hogy mit beszéltek meg a DJ megmondhatja az érdeklődő vendégeknek, hogy alapvetően a veletek egyeztetett zenei listához kell tartsa magát, de mindent megtesz, hogy beleférjenek az extra kérések is.

  • Hogyan tudod megoldani, hogy egyes vendégek beszélgetni is tudjanak, miközben mások buliznak? Mi történik akkor, ha valamelyik eszközöd elromlik?​

Egy profi DJ pontosan tudja, hogy kell kezelnie a hangtechnikát ahhoz, hogy a mikrofonba minden szó tökéletesen érthető legyen, a zene ne legyen se túl hangos, se túl halk, hogy egyes vendégek beszélgetni is tudjanak az asztaloknál, míg mások éppen hatalmasat buliznak a táncparketten.

A csereeszközök ugyancsak fontosak, egy profi DJ biztosan fel lesz készülve arra az esetre, ha bármelyik eszköze felmondaná a szolgálatot. Erről mindenképpen érdeklődj előre.

  • Játszottál már a mi esküvői helyszínünkön korábban? Ha nem, elmennél egy rövid helyszínbejárásra?

Minden helyszín akusztikája eltérő, és nagyban meghatározza, hogyan szólal majd meg ott a zene. Éppen ezért érdemes helyszínbejárásra invitálnod a neked legszimpatikusabb DJ-t, ha még nem dolgozott a Ti esküvőtök helyszínén korábba. Így lehetősége lesz pontosan felmérni, hogy a hely akusztikája milyen hangtechnikát követel meg, illetve, hogy milyen fénytechnika illik legjobban a teremberendezéshez és tervezett dekorhoz.

A helyszínbejárás azért is hasznos, mert a DJ így megismerkedhet a helyszínetek rendezvényszervezőjével, akitől fontos információkat tudhat meg a helyszín adottságairól, illetve korábbi ottani esküvők tapasztalatairól. Ezek mind segítik őt abban, hogy tökéletes bulit szervezzen nektek.

  • Milyen egyéb szolgáltatásokat ajánlasz (pl. fénytechnika, video vetítés)?

Egyes DJ-k olyan csomagokat is felajánlanak, amik tartalmaznak extra fény és videotechnikát. A különleges megvilágításokon kívül gyakran kérik a jegyespárok, hogy videó vetítésre is legyen lehetőség, ez ugyanis nagyon egyedivé teheti a megjelenést. Képzeld csak el, ahogy az első táncotok, vagy a tortavágás közben a közös emlékeiteket idéző fotókat vetítik mögétek. Nézd meg az esküvő DJ aktuális ajánlatait itt

  • Kötsz velünk szerződést?

Ha egy esküvői DJ írásos szerződést köt veletetek, az egy nagyon fontos jele annak, hogy valóban megbízható, és profi szolgáltatóval van-e dolgod.

Ezen kívül az írásos szerződés a DJ kötelezettségeit is világosan tisztázza, illetve azokat a technikai igényeit is rögzíti, aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy a bulitokat sikerre tudja vinni.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Keresd fel az esküvő DJ-inket!

Szólj hozzá